Blog

Is je website voorbereid op Google’s nieuwe algoritme per 21 April?

Is je website voorbereid op Google’s nieuwe algoritme per 21 April?

In de afgelopen jaar steeg het aantal internetgebruikers dat online shopt en op zoek is naar een product of dienst  van 50% naar 77%. En dat blijft de komende jaren alleen maar stijgen, surfen op het net met de smartphone. Dat betekent dat je website mobielvriendelijk moet zijn, anders loop je klanten mis. Zeker als Google vanaf 21 april haar algoritmes gaat wijzigen. Met ingang van 21 april past Google de algoritmes van haar zoekmachine zodanig aan dat mobielvriendelijke websites meer kans hebben om hoger in de zoekresultaten te verschijnen dan niet-mobielvriendelijke websites. Met die algoritmes bepaalt Google namelijk ‘het belang’ van een zoekresultaat en dus de rangschikking. Wat betekent dat voor jouw site? En heb je ook (al) een app?

Waarom een App? Daarnaast maakt Google bekend dat we straks ook vaker informatie gaan tegenkomen die betrekking hebben tot apps en die apps zullen dan als zoekresultaat tevoorschijn komen. De zoekmachinegigant maakt daarvoor gebruik van deep links: een zoektechniek die direct gelinkt zijn aan een specifieke pagina binnen mobiele applicaties. Mocht een ontwikkelaar ervoor hebben gekozen een deep link toe te voegen aan hun apps, dan is Google straks in staat die te indexeren binnen de zoekresultaten, zoals het bedrijf dat nu doet met websitepagina’s. De websites die wij ontwikkelen zetten we standaard om als een App, de content daarin passen we ook aan op het zoekresultaat.

Na al deze ontwikkelingen is de boodschap duidelijk. Is uw website nog niet mobielvriendelijk? Dan is dit hét moment om deze stap te maken. Wilt u uw vindbaarheid veilig stellen, Neem dan contact op met een van onze online marketing specialisten.

Delen

  • Laat hier uw gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Handleiding webshop

Voor ons webshop CMS systeem is een handleiding beschikbaar, en een aantal instructievideo’s.

Tip: bekijk de video’s in HD, door onderin het filmpje op het tandwiel icoon te klikken.

Producten aanmaken en categoriseren

Productopties instellen